hit counter

                                                                      a Cat's Tale

      a Cat's Tale

 

  Ragdoll

   Cattery

 

Hallo allemaal,

 

Van harte welkom op de website van onze cattery.

 

Ik ben Tessa en woon in Antwerpen (Hoboken) samen met mijn partner en onze 6 katten.

Ik ben lid bij meerdere kattenverenigingen.

De cattery is geregistreerd bij Felis Belgica (Fife) en heeft een eigen HKnummer waarvoor de goedgekeurde erkenning is afgeleverd door het FOD Volksgezondheid.

 

Ons doel is om zeer gezonde , mooie en lieve Ragdoll kittens te kweken zodat de kittens een lang gelukkig leven bij hun nieuwe baasjes kunnen genieten.

Onze Ragdolls krijgen jaarlijks de nodige testen voor Fiv en Felv en worden jaarlijks gevaccineerd voor kattenziekte, niesziekte en Felv , bijkomend worden testen uitgevoerd voor HCM en PKD wat resulteert in de gezondheid van de kittens.

Er wordt ook per vrouwelijk dier maar 1 nestje per jaar gekweekt zodat de moederpoes na een zwangerschap de tijd heeft om van het rusten te genieten.

 

Ons 2de doel is het kweken van Ragdolls die voldoen aan de rasstandaard.

De ouderdieren worden zorgvuldig geselecteerd kijkend naar hun persoonlijke kwaliteiten.

Niet zomaar elke Ragdoll is geschikt als kweekkat, er geldt zoals voor ieder ras een rasstandaard bij de Ragdolls.

Daardoor nemen we regelmatig deel aan de kattenshows waar altijd meerdere keurmeesters aanwezig zijn.

Een keurmeester bekijkt de Ragdolls zorgvuldig op alle kwaliteiten en geeft daarna een rapport mee per kat waar alle plus en minpunten van de katten opstaan.

Ze krijgen ook een titel of benaming , voor de jongelingen tot 9 maanden is dit :

"Goed" = De kat is ongeschikt voor show en kweek.

"zeer goed" = De kat is niet geschikt voor de show, maar kan mits een goede partnerkeuze geschikt zijn voor de kweek.

Uitmuntend (U) of Excellent (Ex) : showkat en geschikt voor de kweek. In alle klassen is "Uitmuntend" of " Excellent" de hoogste kwalificatie die behaald kan worden. Deze kan naargelang van het aantal mededingers nog onderverdeeld worden in U1,U2,U3.... Als de kat ouder dan 9 maanden is en "U1" behaald kan hij of zij een titel behalen.

Door het deelnemen aan de kattenshows weet je dan ook als kweker wat de keurmeesters van je katten vinden en of deze voldoen aan de rasstandaard en geschikt zijn om mooie kittens met Ragdoll rasstandaard te kunnen voortbrengen.

 

Ik heb een hele grote passie voor dieren en voornamelijk voor katten.

Ik ben van kinds aan met vele katten en andere dieren opgegroeid.

Vreemde wilde katten die in onze buurt kwamen rond zwerven waren dan ook heel interessant omdat ik me afvroeg waarom ze zo bang waren en met heel veel observeren, geduld en rust begon ik te leren hoe ik van bijna elke wilde kat het vertrouwen kon winnen.

Sommige van deze wilde ronddwalende buurtkatten zijn dan ook onze eigen huiskatten geworden.

 

Bij onze grootouders thuis waar we ook veel tijd verbleven waren er meerdere Siamese katten, de mooie point kleuren en blauwe ogen deden mij toen al smelten.

Toen ik het ouderlijke huis heb verlaten was er onmiddellijk een gemis en een week later had ik mijn 1ste eigen kat , een europese korthaar , die ik gelukkig 19 jaar heb kunnen knuffelen.

Het is natuurlijk niet bij deze kat alleen gebleven.

 

Mijn liefde voor Ragdolls is begonnen toen ik als kind een nieuw boek zag met alle raskatten ter wereld. Daar stond een zeer mooie Ragdoll in met de beschrijvingen van hun enorme zachtaardige karakter en ik smolt onmiddellijk voor dit mooie kattenras.

Die mooie blauwe ogen , point kleuren en zijdezacht halflanghaar , net een Siamese kat met lang haar en een heel zacht karakter en ik was totaal verkocht.

 

De liefde voor dit kattenras heeft geleid tot het adopteren van onze 3 mooie en zeer lieve Ragdolls en zo ook tot het opstarten van de cattery.

 

 

veel plezier met het rondkijken op de website ;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©  a Cat's Tale. All rights reserved.

Webmaster, webdesign en fotografie: Tessa Schepers

Erkend door het FOD Volksgezondheid onder het nummer HK : 20105301